La Malaltia

QUÈ ÉS LA DMC PER DÈFICIT DE COL·LAGEN VI?

La (DMC) Distròfia Muscular Congènita per Dèficit de col·lagen VI, és una malaltia molt greu, dins de les malalties rares, que actualment no té cura.

És una malaltia degenerativa que afecta als músculs, causada per una mutació en alguns dels 3 gens implicats en la síntesis del col·lagen (COL6A1, COL6A2, COL6A3).

S’han descrit 2 tipus de malalties segons l’evolució:
• La DMC d’Ullrich, amb una clínica més greu.
• La DMC de Bethlem, amb una clínica menys greu.

Actualment s’ha descrit una fase intermitja entre les dues, per aquells nens que la seva evolució està per definir-se.

És presenta des del naixement i es caracteritza per falta de to muscular, hiperlaxitut dels dits, mans i peus, contractures que tendeixen a millorar a l’inici, però després progressen. Un escurçament dels tendons, sobretot del tendó Aquil·les, debilitat muscular i rigidesa espinal.

La majoria dels afectats poden caminar fins als deu anys, però el greu problema és que abans de la pèrdua de la marxa apareix una insuficiència respiratòria que s’instal·la progressivament fins el punt de necessitar un suport ventilatori nocturn i això suposa una causa potencial de mort.

La teva col·laboració és vital per a nosaltres

Proyectes

Actualitat #ColágenoVI

MANTENIU-VOS AL DIA DE TOTES LES NOVETATS ENTORN A LA DISTRÒFIA MUSCULAR CONGÈNITA PER DÈFICIT DE COL·LAGEN VI.

Aquí trobaràs un resum de cada una de les jornades i congressos al que la Fundació Noèlia assisteix, així com els articles més rellevants sobre el Col·lagen VI.